Faʻaogaina o le osone - fale gaosi otaota kesi togafitiga

O le filogia o le ea na avea pea ma se tasi o poloketi taua a le atunuʻu, ma o le kesi otaota kesi o se mea taua filogia o le ea. O le kesi otaota tau alamanuia e faʻasino i le tele o mea eleelea o loʻo faʻatupuina i le gaosiga, o le tuʻu saʻo atu i le ea e matua afaina ai le siosiomaga Afai e manavaina e tagata, meaola ma laʻau ni kesi tetele, o le a aafia tuusaʻo i le soifua maloloina.

O le autu punaʻoa o alamanuia kesi kesi: kesi kasa faʻateʻaina mai vailaʻau vailaʻau, paʻu laʻau, fale gaosi, vali vali, ma isi, aofia ai le tele o ituaiga o filogia, faigata laʻau tino ma vailaʻau meatotino, mataʻutia kasa aofia ai amonia, hydrogen sulfide, hydrogen, a vaitafe Alapolo, sulfides, VOCs, ma isi, e matua afaina ai tagata.

Faʻamama kesi metotia togafitiga:

1. Microbial decomposition metotia, o le maualuga togafitiga lelei, ae o le togafitia kesi e nofofua, ma le faigaluega ma le faʻagaioiga tau e maualuga.

2, Faʻagaoioi metotia faʻasalalauina carbon, adsorption o faʻamama kasa ala i totonu o le fausaga o carbon faʻagaoioia, faigofie ona faʻatumuina, manaʻomia le suia soʻo.

3, Faʻasalaga auala, faigofie e gaosia lua tulaga faʻaleagaina, maualuga tau faʻamamaina.

4. Faʻamalologa metotia, maualuga faʻagaioiga tau, faʻaaogaina o adsorption faʻaalu kasa.

Ozonolysis metotia:

Ozone o se malosi oxidant e i ai le malosi oxidation aafiaga i meaola, ma e i ai se malosi decomposing aafiaga i malodorous kasa ma isi sosolo manogi leaga.

I le faʻagasologa o togafitiga faʻamama kasa, o loʻo faʻaaogaina ai le malosi o le okesene meatotino o le osone, ma faʻamaʻaina molemole i totonu o le kesi faʻavaʻa ua faʻaleagaina e faʻaleagaina le DNA o fualaʻau faʻamama kasa. O le tali atu i le okesene o le amonia nitrogen, hydrogen sulfide, sulfur dioxide, carbon monoxide, ma isi mea i totonu o le kesi kesi mafua ai le pala ma le vaeluaina o le kesi, ma avea ai le vailaʻau vailaʻau o se totoga faʻavaivai, vai ma se mea e le oona, ma faʻamamaina ai le kesi faʻaalu.

Ozone e tele lava na gaosia e le faʻaaogaina o le ea poʻo le okesene e avea ma mea masani, ona gaosia ai lea e le corona debit tekonolosi, e aunoa ma le faʻaaogaina, o lona uiga o le apalai tau e maualalo. O le togafiti o le faʻaalu kasa faʻaaogaina le sili ona malosi oxidizing meatotino o le osone, faʻaleagaina le molekula fausaga o le decomposed kesi, ozone o le a malepe i lalo i le okesene pe a maeʻa le pala, e le tuua lua tulaga faaleagaina. I se faʻamaoniga taua, o le disinfection faʻagasologa e matua televave, osone afi o se tasi o le sili fofo mo le togafitia o kasa faʻaalu.

 


Taimi Post: Aokuso-17-2019