Ozone faʻaaogaina i laufanua vai disinfection ma algae aveʻesea

O le laufanua vai vaitaele ei ai le matua maualalo lava faʻamamaina gafatia ma e faigofie faaleagaina. Talu ai ona o le lapisi na faʻatupuina i le taimi o le faʻatupegaina o iʻa ua lafoa i totonu o le vai, e faigofie lava ona faʻatupu algae ma plankton, mafua ai le leaga o le suavai ma manogi, faʻatupuina namu, ma iu ai i le maliu iʻa. filtration na o ia e leai se tele aʻafiaga i algae ma E. coli. O le tele o algae e aʻafia ai foʻi le faʻamamaina ma le faʻasologa o timuga, e mafua ai ona poloka.

Ozone o se malosi oxidant ma lautele-fusi siama gaioiga gafatia. E faʻapipiʻiina i le okesene i totonu o le vai peʻa uma le faʻamamaina o le osone. E leai se toega. E mafai foʻi faʻateleina le okesene i totonu o le vai ma faʻalauteleina le olaola o meaola. E i ai sterilization, decolorization ma deodorization i vai togafitiga. Fasioti faʻamago ma isi aʻafiaga

1. Deodorization: O le manogi i le vai e mafua mai i le i ai o manogi mea e pei o le amonia, lea e feaveaʻi gaioiga gaʻo ma e ono aafia i vailaʻau tali atu. Ozone o se malosi oxidant, lea e mafai ona oxidize a eseese o meaola ma leai ni vailaʻau mea. I le faʻaaogaina o uiga o le malosi okesene o le osone, ua faʻatulagaina se faʻatulagaina o le osone i totonu o le otaota vai e fausia ai le faʻamaʻaina o le tino ma le manogi, ma ua taunuʻu ai le faʻamamaina o le tino.

2. Faʻaleagaina o le vai: Ozone e malosi fetuʻutuʻunaʻi i le chromaticity, maualuga decolorization lelei, ma malosi oxidative decomposition o lanu lanu meaola. O le lanu o mea toto e masani lava o le polycyclic organic mea o loʻo i ai le unsaturated noataga, ma a togafitia ma le osone, o le unsaturated vailaʻau faʻamau e mafai ona tatalaina e momotu le fusi, lea faia le vai manino, ae le suia le natura faʻatatau o le vai.

3. Aveʻesea o limulimu: O le Ozone e tele na faʻaaoga e fai ma faʻamuamua i le aveʻesea o limulimu, ma o se tasi lea o metotia lelei ma alualu i luma algae togafitiga faʻatasi ai ma isi gaioiga. A o le ozone ua faʻataʻitaʻia, o le limu sela e muamua lysed, ina ia mafai ona faigofie ona aveʻese i le isi gaioiga, ma le faʻagasologa o le aveʻeseina o algae e faʻaititia.

4. disinfection vai: osone ei ai le malosi oxidative meatotino, e mafai ona fasiotia siama i le vai, faasalalauina, spores, siama, E. coli, faaitiitia le afaina i meaola vai, faaleleia le tulaga lelei o le vai.

Ozone e sili lona lelei ile faʻamamaina ma le faʻamamaina o limulimu i vai laufanua. I lalo o le tutusa siʻosiʻomaga ma faʻasologa, osone faʻamamaina tulaga gafatia o 600-3000 taimi o le chlorine. Ozone e gaosia i luga ole 'upega tafaʻilagi, leai ni mea faʻaaoga, laʻititi le teuina, faigofie ma faigofie le faʻagaioiga.


Taimi Post: Setema-15-2019